Verduurzaming van uw woning of bedrijfspand

Aan de slag met verduurzamen!

Uw woning of bedrijfspand verduurzamen? Er zijn talloze verduurzamende maatregelen die u kunt nemen, groot of klein. Zo kunt u bijvoorbeeld beginnen met het vervangen van oude apparaten door energiezuinige modellen met een hoog energielabel, of de aanschaf van energiemonitoringssystemen. Daarnaast zijn tegenwoordig veel duurzame installaties beschikbaar die ervoor zorgen dat u van een optimaal binnenklimaat kunt blijven genieten, maar minder (of geen) gas of energie hoeft te gebruiken. En dat loont! 

 

Waarom verduurzamen?

Een van de meest genoemde redenen om uw woning of bedrijfspand te verduurzamen is de hoogte van de energieprijzen. Een lagere energierekening is een groot voordeel, maar de impact die deze maatregelen hebben op het milieu is natuurlijk ook van belang. Daarnaast kan dit positief bijdragen aan uw werk- of wooncomfort, en is dit in vele gevallen terug te zien in de waarde van uw pand. Redenen genoeg om aan de slag te gaan met verduurzamende maatregelen!

 

Oplossing voor elke vraag

Maar waar te beginnen? Gaat u starten met het verduurzamen van uw woning of bedrijfspand, kan het zijn dat u door de bomen het bos niet meer ziet. In dit geval schieten onze specialisten graag te hulp. We hebben veel kennis en expertise in huis op het gebied van duurzame installaties. Is het bijvoorbeeld in uw situatie verstandig om de cv-ketel geheel vervangen voor een warmtepomp, of te kiezen voor een hybride warmtepomp die werkt in combinatie met de cv-ketel? Welke installatie is het meest geschikt als u volledig gasloos wil wonen? Dient u hiervoor uw woning extra te isoleren, en loont het om deze installatie te combineren met zonnepanelen? Of zijn er wellicht andere maatregelen die u kunt treffen?

Gijs en Mitchell, onze adviseurs in duurzame technieken, geven u graag antwoord op al deze vragen en voorzien u van een persoonlijk advies op maat. Of u nu op zoek bent naar een duurzame oplossing voor het verwarmen, koelen of ventileren van uw woning: uw wens staat hierbij altijd voorop.

 

Van advies tot installatie

Zodra Gijs en Mitchell hun advies hebben uitgebracht is het indien gewenst tijd om over te gaan op de installatie. Onze specialisten hebben elk hun eigen expertise en worden voortdurend opgeleid, zodat zij op de hoogte zijn van de nieuwste technieken. Ook na de installatie helpen we natuurlijk graag met nazorg en onderhoud. Heeft u problemen met uw installatie? In dat geval zijn wij binnen een uur ter plaatse om dit op te lossen!

 

Financiering en subsidie

Naast advies, installatie, nazorg en onderhoud, helpen we u natuurlijk ook graag met meer informatie over financiering en eventuele subsidies waar u recht op heeft. Dit maakt verduurzamen een stuk voordeliger! Zo gelden in sommige gemeenten aanvullende subsidieregelingen. Daarnaast is een van de belangrijkste subsidies de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE). Deze subsidie is zowel bedoeld voor particuliere woningeigenaren als ondernemers. Wilt u meer weten over deze subsidie en waar u aan moet voldoen om hiervoor in aanmerking te komen? Lees er meer over op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, of neem contact met ons op. Onze adviseurs vertellen u graag meer! 

Overtuigd?

Eens van gedachten wisselen welke verduurzamende maatregelen het beste bij uw situatie passen? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies op maat!