Verduurzaming woning of bedrijfspand

Uw woning of bedrijfspand verduurzamen? Dit kan op veel verschillende manieren. Zo verbruiken energiezuinige apparaten minder stroom, houdt goede isolatie de warmte beter vast en wekken zonnepanelen eigen stroom op. Door deze stappen door te voeren heeft u minder gas en energie nodig van het net. Dat komt niet alleen ten goede aan uw energierekening, maar ook aan het klimaat!

 

Warmtepomp installeren

Naast bovenstaande opties is het een slimme investering om een warmtepomp te laten installeren in uw woning of bedrijfspand.  Een warmtepomp werkt op elektriciteit, en gebruikt warmte uit de lucht of bodem. Hierdoor is een warmtepomp energiezuinig. Omdat in de toekomst alle Nederlandse huishoudens van het aardgas af moeten, is het een verstandige keuze om je alvast te verdiepen in de verschillende soorten warmtepompen.

 

Welk type warmtepomp is geschikt voor mij?

Iedere woning is anders en er zijn veel verschillende soorten warmtepompen beschikbaar. Gaat u bijvoorbeeld voor een volledig elektrische warmtepomp, of een hybride warmtepomp? En gaat u voor een combinatie met zonnepanelen, of juist niet? Om te weten welke installatie het meest geschikt is voor uw woning of bedrijfspand is het van belang om u goed te laten adviseren. Onze specialisten hebben de juiste kennis en ervaring in huis om u te ondersteunen in het volledige proces: van advies tot installatie en onderhoud.

 

Recht op subsidie

Voor het verduurzamen van uw woning zijn er mogelijk subsidies waarvan u gebruik kunt maken. Deze maken verduurzamen een stuk voordeliger! Zo gelden in sommige gemeenten aanvullende subsidieregelingen. Daarnaast is een van de belangrijkste subsidies de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE). Deze subsidie is zowel bedoeld voor particuliere woningeigenaren als ondernemers. Wilt u meer weten over deze subsidie en waar u aan moet voldoen om hiervoor in aanmerking te komen? Lees er meer over op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

 

Onze werkwijze

Onze specialisten hebben de juiste kennis en ervaring in huis om u te ondersteunen in het volledige proces: van advies tot installatie en onderhoud. Overtuigd, of benieuwd welke installatie het best aansluit bij uw wensen? Lees hier meer over onze werkwijze of neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies op maat!