Warmtepompen

Van plan om uw huis te verduurzamen met een warmtepomp? Dat is een slimme en duurzame investering. De warmtepomp verzamelt buitenshuis warmte uit de buitenlucht, de bodem of het grondwater en geeft die binnenshuis via een warmtewisselaar af aan het water in uw centrale verwarmingssysteem. Goedkoper én milieuvriendelijker dus! 

Soorten warmtepompen

 1. Lucht/lucht warmtepomp

  haalt energie (warmte) uit de buitenlucht en blaast deze energie via een binnenunit weer uit.
 2. Lucht/water warmtepomp

  haalt energie uit de buitenlucht en geeft deze af aan vloerverwarming of convectoren.
 3. Water/water warmtepomp

  haalt energie uit de bodem door middel van grondbronnen en geeft deze af aan vloerverwarming of convectoren.
 4. Ventilatie warmtepomp

  kleine warmtepomp die binnenshuis de warmte uit de ventilatielucht haalt en hergebruikt.

 

Mogelijke installaties

 • Een volledig elektrische installatie waarbij de warmtepomp voor de verwarming van uw huis en het warme water in badkamer en keuken zorgt. Kookt u ook elektrisch, dan woont u gasloos.

 • Een hybride installatie waarbij de warmtepomp samenwerkt met uw cv-ketel en op de meeste dagen voor de warmte in uw huis zorgt. Uw cv-ketel springt alleen bij als het erg koud is en zorgt voor warm water in badkamer en keuken.

 

Onze werkwijze

Wij werken in een straal van 20 kilometer rondom Nieuwkuijk. We komen altijd langs voor persoonlijke opname en adviesgesprek, om uw woonsituatie te bekijken en samen met u de mogelijkheden te bespreken. Op dit moment is de wachttijd voor het eerste adviesgesprek ongeveer 4 tot 5 weken. 

P. de Bonth werkt met een aantal vaste merken en systemen/installaties:

 • Voor warmtepompen zijn dit Nibe, Nathan en Samsung
 • Voor airco’s zijn dit Samsung en Daikin
 • Voor cv-ketels is dit Nefit en Intergas
 • Voor WTW systemen is dit Zehnder

Aan een investering voor een hybride installatie (cv ketel en warmtepomp) moet u ongeveer denken in de richting van € 10.000,-. Dit is exclusief de te verkrijgen subsidie (gemiddeld ligt dat tussen de € 2.000,- a € 3.000,-). Op basis van de opname zullen wij 3 tot 4 weken na de opname het advies en offerte uitbrengen. Na akkoord van de offerte zal uitvoering/levertijd na minimaal 3 maanden mogelijk zijn. Eventuele vakanties zijn daarin nog niet meegenomen.  

Overweegt u een warmtepomp aan te schaffen? Houd er rekening mee dat er momenteel veel vraag is naar warmtepompen en dat de wachttijden oplopen.

 


 • Professionals met 40 jaar ervaring
 • Altijd een passend advies
 • Onderscheidend door kennis en kunde
 • Aandacht voor de klant